maandag 20 mei 2013

Meet Monsanto, the most evil corporation in the world


De kans is groot dat Monsanto u voedt. Het is ook waarschijnlijk dat u daardoor genetisch gemanipuleerd voedsel van Monsanto gegeten heeft. Genetisch gemanipuleerd voedsel hoeft helemaal niet zo eng te zijn zoals Greenpeace gekkies beweren. Maar deze hoopgevende technologie moet niet in de verkeerde handen vallen. Helaas heeft Monsanto vuile bebloede handen van vele onschuldigen. Zo was Monsanto degene die Agent Orange produceerde. Het giftige goedje werd tijdens de Vietnam oorlog over het land gesproeid om zo het bladerdek van de Vietnamese oerwouden uit te dunnen. Ook al wisten ze allang dat het puur gif was wat ze boven de Vietnamezen uit spoten, dat kende geen enkel bezwaar want het was goed voor de omzet en de winst van Monsanto.


Monsanto is de grootste corporatie op de voedselmarkt en diens groei is zeer zorgelijk. Want wie wil er nou een monopolie van één partij op voedsel. Ik denk dat niemand dat een strak plan vind. Maar Monsanto blijft in de luwte groeien als een zevenkoppig monster. Want mensen wees eerlijk, hoeveel mensen hebben hier ooit gehoord van Monsanto? Mosanto vraagt ook al patenten aan op levende organisme die in het lab zijn gemodificeerd. Waar trek je de grens denk je dan? Leven kan toch nooit een bezit zijn en al helemaal geen auteursrecht op geheven worden, die heeft god natuurlijk al.
Maar om terug te komen op het GM voedsel. Net als elke technologie is het intrinsiek niet kwaad noch goed. Het is neutraal, het ligt eraan wat je ermee doet. Gebruik je het voor goed of kwaad? In het geval van dokter Norman Borlaug wordt het gebruikt voor goed maar in het geval van Monsanto totaal niet. Zo knijpen ze Amerikaanse boeren uit en stimuleren ze boeren om hun buren aan te geven als ze de GM zaden voor een tweede jaar zaaien en niet willen terug geven aan Monsanto. Maar ook buiten hun thuisland maken ze het leven van elke boer zo zuur mogelijk. Zo hebben ze Mexico hun eigen voedsel opgedrongen door het NAFTA verdrag en omdat de GM maïs nieuw DNA heeft komt dat ook samen met de inheemse soorten waardoor ze in monsterlijke planten veranderen. Een mongolide maïsplant zeg maar met een extra chromosoompje. Hierdoor verdwijnt de biodiversiteit in de bakermat van alle maïssoorten, Mexico. Dit is natuurlijk opzettelijk om zo een nog groter deel van de markt te veroveren.
Maar op politiek en wetenschappelijk niveau kan Monsanto ook vuile spelletjes en trucs uithalen. Het zal u natuurlijk niet verbazen dat de Amerikaanse politiek totaal in hun zak zit en commissies die hun GM voedsel moeten controleren worden bevolkt door oud-medewerkers van Monsanto. Die commissies voeren haast geen onderzoek uit en als ze het doen werken ze naar de conclusie toe die Monsanto ook graag wil zien. Omgekeerde wereld in de wetenschap natuurlijk. Maar als er onderzoekers zijn die zich niet laten intimideren door Monsanto komt er naar voren dat Monsanto willens en wetens de publieke gezondheid op het spel zet en dat wegmoffelt onder het tapijt. Deze dappere wetenschappers moeten echter een hoge prijs betalen voor hun eerlijkheid. Ze worden geroyeerd uit de wetenschappelijke gemeenschap en verliezen hun baan. Ze worden jaren lang getreiterd om zo een voorbeeld te geven wat er gebeurt als je niet meegaat in het verhaal van Monsanto.
Zo worden zelfs de laagste en smerigste trucs uit het boekje niet geweerd. Zo zullen Monsanto mensen zich voor doen als onderzoekers en beweren dat een kritisch rapport over GM voedsel van Monsanto een totale leugen is van een links-radicaal en hitsen ze de wetenschappelijke gemeenschap op om diegene te royeren en zijn onderzoek niet te publiceren in wetenschappelijke tijdschriften. Als echter gekeken wordt naar het IP adres van deze fopwetenschappers zie je dat ze allemaal bij Monsanto vandaan komen.
Er is echter ook hoop. Woestijnen die optrekken omdat we in sneltempo aan houtkap doen in de oerwouden waar ook ter wereld kunnen weer bloeiende valleien worden in minder dan 3 jaar. Ja je leest het goed 3 JAAR!!! Met inzet op veel biodiversiteit en het weer laten groeien van de natuur kunnen stukken land weer totaal zelfvoorzienend worden. Dat is nog eens Green Power! Dus afsluitend, we kunnen honger en alle milieuproblematiek oplossen in de wereld. We moeten het alleen met zijn alle wel willen en al die corporaties die dat tegen willen houden ontmantelen. Want als we dat niet doen zullen we van de aardbodem verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten